Kaneliset kierrepullat

  • 0,5 litraa täysmaitoa
  • 3 kpl kananmunia
  • 2 pussia kuivahiivaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl hienoasokeria
  • 13-15 dl vehnäjauhoja
  • 100-150 g voita

Täyte

  • kanelia
  • hienoasokeria
  • Paistolämpötila 200 astetta
  • Paistoaika 8-10 min
Kaada maito mikronkestävään leivonta-astiaan. Lämmitä maito reilusti käden lämpöiseksi täydellä teholla. Mikron tehosta riippuen noin 0,5 – 1,5 minuuttiin. Lisää kuivahiiva, munat, suola, sokeri, kardemumma ja sulatettu tai pehmeä voi. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa astian reunoista. Jauholaaduissa on eroja, joten lopullisen käytettävän määrän näkee vaivaamisvaiheessa. Tee taikinasta mahdollisimman pehmeää, sillä silloin se nousee paremmin.

Vaivaa taikina huolellisesti yleiskoneella tai käsin. Kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Jaa taikina leivinpöydällä kahteen osaan. Kaulitse taikinasta noin 0,5 cm vahvuinen levy. Sivele levylle pehmeää tai sulatettua voita ja ripottele kanelia ja hienoa sokeria. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä noin 2 cm levyisiä viipaleita. Nostele viipaleet makuulleen leivinpaperin päälle pellille. Jätä pullien väliin tarpeeksi tilaa, koska ne kohoavat kaksinkertaiseksi. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele munalla. Voit halutessasi ripotella päälle raesokeria.

Paista noin 200 asteessa hieman keskitasoa ylemmällä välillä uunissa noin 8-10 minuuttia uunista riippuen. Pullat ovat valmiit, kun ne ovat kauniin vaalean ruskeita. Nauti tuoreena maidon tai kahvin kera. Voidaan myös pakastaa. Käytä pakastettua pullaa pieni hetki mikrossa, niin saat tuoreen, kuin juuri paistetun pullan. Huomaa, että pullaa saa pitää vain hyvin pienen hetken mikrossa, ettei siitä tule sitkeää.