Miten perinteinen Lapskoussi valmistetaan kahdeksalle?

  • 500g luista naudanlihaa
  • 400g luista lampaanlihaa
  • 250g luista sianlihaa
  • 2l vettä
  • 10 maustepippuria
  • 10 valkopippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1rkl suolaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • pala lanttua
  • 8 perunaa
Pane lihat kylmään veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle noussut vaahto. Lisää sekaan pippurit, laakerinlehdet, suola sekä kasvikset isoina paloina. Keitä lihat ja kasvikset kypsiksi.

Siivilöi liemi ja paloittele lihat. Poimi kasvikset toiseen kattilaan ja soseuta käyttäen keitinlientä soseen notkistajana. Tarkista soseen maku, kuumenna se ja kaada tarjoilukulhoon. Tee keskelle syvennys ja lusikoi paloitellut lihat soseen päälle.