Miten nahkiaiset paistetaan?

  • tuoreita nahkiaisia
  • karkeaa merisuolaa
Hiero nahkiaisiin karkeaa merisuolaa ja jatka hieromista kunnes nahkiaisten sekaan muodostuu punainen vaahto. Hierottaessa nahkiaisista valuu veri pois. Suolan hierominen käy kätevästi sangossa tukevalla puukauhalla sekoittaen.

Huuhtele nahkiaiset moneen kertaan kylmässä vedessä ja lado ne yksitellen halstarille.

Paista nahkiaiset uunissa hiilloksella käännellen välillä. Hiilloksessa käytettävien puiden tulee olla lehtipuita, sillä pihkaiset puut päästävät karvasta makua.

Kun nahkiainen on kypsä, se naksahtaa poikki. Hiillostetun nahkiaisen kanssa tarjoillaan perinteisesti kylmä snapsi.

Ruotsista peräisin olevan tavan mukaan nahkiainen tarjoillaan sinappikastikkeen kera, joka peittää nahkiaisen oman maun.