Miten savolaien riistapata haudutetaan kuudelle?

  • 1kg hirven tai peuran paistia
  • 500g hirven tai peuran maksaa ja munuaisia
  • ruskistamiseen voita ja rypsiöljyä
  • 2-3 sipulia
  • suolaa
  • valko- tai mustapippureita
  • vettä
Leikkaa liha ja sisäelimet muutaman sentin kuutioiksi. Heinonna sipulit.

Ruskista lihat ja siäelimet kevyesti kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Kaada lihat pataan, lisää joukkoon suola, pippurit ja sipulisilppu. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kypsennä uunissa ilman kantta 130 asteessa niin, että sipuli pinnalla on paahtunut ja liemi alkaa kiehumaan.

Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja anna ruoan hautua uunissa kypsäksi. Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä. Tarkista maku.

Tarjoile makaronilaatikon ja keitettyjen perunoiden kanssa.