Perinteinen lihakeitto

Miten suuri kattilallinen maukasta lihakeittoa valmistetaan?

  • ½ kg naudan lapaa tai etuselkää
  • 3l vettä
  • suolaa
  • 8 maustepippuria
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 lohkottu sipuli
  • pieni pala lanttua
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 8 pientä perunaa

Liha paloitellaan reiluiksi paloiksi, huuhdellaan kylmässä vedessä ja asetetaan kylmään, suolattuun veteen liedelle. Kun keitto alkaa kiehua, kuoritaan vaahto pois. Samalla lisätään pippuri ja sipuli. Keiton annetaan kiehua miedolla lämmöllä 1-1/2 tuntia.

Lihat nostetaan liemestä ja paloitellaan pieniksi. Samalla lisätään kuutioidut vihannekset ja perunat. Kun vihannekset ovat kypsiä tarkistetaan maku ja viimeisenä lisätään silputtu persilja.