Kermajäätelötäytteinen kakku 10 hengelle

Pohja

  • 6 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 80 g hasselpähkinöitä jauhettuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 l kermajäätelöä, vaniljaa

Koristeluun

  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 4 dl vadelmia
  • 4 dl mustikoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Kumoa kypsänä sokeroidulle leivinpaperille.Vatkaa kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Leikkaa kakkupohja kahtia ja aseta toinen levy vadille. Viipaloi sille jäätelö ja pane toinen levy päälle. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla. Kakun voi tehdä koristelua vaille valmiiksi pakastimeen.