Itsenäisyyspäivän kakku

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 1/2 dl kevytmaitoa
  • 2 tl vanilliinisokeria

Täyte

  • 2 prk (á 250 g) maitorahkaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 2 tlk (425/240 g) säilykepersikkaa pieninä kuutioina

Koristeluun

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • sinisiä nonparelleja ja muita sinisiä koristeita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon. Kaada taikina 2 litran voideltuun ja korppujauhoitettuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa 25 min. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta kerrokset maidolla. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, sitruunamehu ja persikkakuutiot. Täytä kakku. Vaahdota kerma ja lisää vanilliinisokeri joukkoon. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele nonparelleilla ja lipuilla.