Kaalikeitto

Kaalikeitto juureksilla

  • Muutama rkl öljyä
  • Noin kilo hyvää kaalia
  • Muutama porkkana
  • Kaksi pussia pakastekeittojuureksia
  • n. 200 g Koskenlaskija-juustoa tai muu sulatejuustoa
  • n. 1 kg perunoita
  • Vettä
  • Suolaa ja pippuria
  • Persiljaa

Suikaloi kaali, kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja paloittele perunat. Laita kattilaan muutama ruokalusikallinen öljyä ja paista kaalisuikaleita, kunnes ne alkavat hieman ruskistua. Kaada kattilaan noin puolitoista litraa vettä ja anna kiehua. Lisää porkkanat, pakastekeittojuurekset, perunakuutiot sekä suolaa ja pippuria. Halutessasi voit lisätä keittoon pari liha- tai kasvisliemikuutiota makua antamaan. Lisää sulatejuusto ja sekoittele, että juusto sulaa. Keitä ainakin kymmenen minuuttia, että kaikki kasvikset kypsyvät. Lisää valmiiseen keitttoon persiljaa. Tämäkään keitto ei säikähdä pidempää hauduttamista. Voit varovasti lisätä veden määrää, jos keitto alkaa muuttua muhennokseksi. Tarkista maku.