Gluteenittomat tattarisämpylät

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 muna
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl tattarihiutaleita
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta tai sokerijuurikashiutaleita
  • 4 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 50 g margariinia
  • Voiteluun: maitoa Päälle: tattarihiutaleita 1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon sähkövatkaimen avulla muna, kuivat aineet ja sulatettu margariini. 2. Nostele kahdella ruokalusikalla taikinanokareita pellille. Pyörittele jauhotetuin käsin sämpylän muotoisiksi. Kohota sämpylät hyvin. 3. Voitele sämpylät hyvin ja ripottele päälle tattarihiutaleita. 4. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Erityisruokavalioreseptit - Artikkelit

Kategoriat