Millainen matkakohde on Iso-Britannia?

Isossa-Britanniassa asuu n. 58,1 miljoonaa ihmistä. Suurin osa heistä on englantilaisia (82 %), skotlantilaisia on 10 % ja walesilaisia 2 %. Maan pinta ala on 244 880 km², joten asumistiheys on hurjat 240 ihmistä neliökilometrillä. Pääkaupunki on suurkaupunki Lontoo, jonka halki virtaa Thames-joki. Ison-Britannian valuutta on englannin punta GBP. Maa koostuu neljästä osasta: Englanti, Wales, Skotlanti ja Pohjois-Irlanti. Suurin osa iso-britannialaisista on protestantteja, mutta tästä kansojen kattilasta löytyy myös mm. katolilaisia, juutalaisia ja islaminuskoisia.

Ihmiset

Iso-Britannialaiset ovat kohteliasta ja hyvätapaista kansaa. He kunnioittavat toisiaan ja käyttäytyvät sen mukaan. Se opetetaan heille jo aivan pienestä pitäen.

Sää

Iso-Britannian sää on tunnetusti vaihtelevaa. Britannian leuto ja kostea sää johtuu Golf-virrasta. Sateenvarjoa ei kannata koskaan jättää kotiin, huolimatta aamun auringonpaisteesta. Sisämaassa lämpötilat eivät vaihtele paljoakaan, talvella ei usein tule pakkasta laisinkaan, eikä kesän lämpötilat nouse yli +30 asteen. Iso-Britannia on todella kaunis maa. Skotlannin jylhät vuoristomaisemat silmänkantamattomine nummineen, Cornwallin isot alppiruusupuut ja vihreät kasveista muodostuneet tunnelitiet… Britanniassa on paljon maanviljelystä ja eläimiä laiduntaa teiden varsilla. Lontoo, suuri sykkivä kaupunki, joka ei koskaan nuku. Buckinghamin palatsi, jossa kuningatar Elisabeth II asuu, Big Ben kellotorni parlamenttitalon kupeessa, kerrassaan vastustamaton kaupunki! Kerran siellä käydessään haluaa aina takaisin.