Kinkkumunakas

Miten valmistetaan kinkkumunakas?

  • 3 munaa
  • Tilkka kermaa tai vettä
  • Pari viipaletta kinkkua
  • Suolaa ja pippuria
  • Voita tai öljyä paistamiseen

Riko munat kulhoon. Laita sekaan varovasti suolaa ja pippuria, hyvin pieni määrä riittää. Kaada sekaan tilkka kermaa (korkeintaan 1/2 dl) tai kylmää vettä. Sekoita. Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja laita siihen tilkka öljyä tai nokare voita. Laita kinkkupalat pannuun ja kääntele niitä, kunnes alkavat olla ruskeita. Laita lämpö pienemmälle viimeistään tässä vaiheessa. Kaada munaseos pannuun. Voit työnnellä seosta reunoilta keskustaan päin tai antaa rauhassa hyytyä. Kun munakas on jähmettynyt ja alapinnalta ruskea, se pitäisi kääntää. Jos kääntäminen ei onnistu kokonaisena, voit leikata sen veitsellä neljään osaan. Munakkaan lisäksi lautaselle sopii tomaatti tai kurkku. Munakkaan voi syödä myös leivän päällä.