Kermaiset toffeetikkarit

-2 dl kermaa
-2 dl siirappia
-2 dl sokeria
-50 g kuorittuja manteleita
-4 rkl korppujauhoja
-0,5 tl leivinjauhetta
Kaada kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaiseen kasariin ja keitä tasaisesti poreillen noin puoli tuntia. Sekoita keitosta silloin tällöin hämmentäen puulastalla. Kun seos on saostunut, laita muutama pisara kylmään veteen. Mikäli pystyt kylmään veteen laitetusta seoksesta pyörittelemään käsin pallon on, seos valmista. Lisää kattilaan korppujauhot ja leivinjauhe, sekä rouhitut mantelit. Ne tekevät seoksen kuohkeammaksi ja riittoisammaksi. Voit käyttää mantelirouheen tilalla myös erilaisia pähkinärouheita. Tee leivinpaperista pieniä kartiomaisia muotteja ja täytä ne seoksella. Laita jokaisen muotin keskelle pieni puutikku ottimeksi. Jähmettyneet nekut ovat valmiita herkkusuiden imeskeltäviksi. Tästä annoksesta valmistuu noin 70 kappaletta nekkutikkareita ja valmistamiseen menee aikaa vajaa tunti.