Perinteinen kiinalainen herkku

  • 1 kokonainen ankka
  • 2dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1dl kuivaa sherryä
  • 1rkl suolaa
  • ½tl valkopippuria
  • ½tl anista
  • 1rkl tuoretta inkivääriä viipaleina
  • 3 hienonnettua salottisipulia
  • 3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3rkl sokeria
  • kanalientä keittämiseen
  • öljyä paistamiseen
  • 3rkl hienoksi viipaloitua purjoa
Laita ankka suureen kattilaan. Vatkaa keskenään kastikkeen aineet ja kaada kastike ankan päälle. Kaada kattilaan vielä kuumaa kanalientä niin, että ankka peittyy kokonaan. Anna ankan kiehua tunnin ajan.

Ota ankka kattilasta ja anna sen kuivua yön yli.

Kaada padan pohjalle reilu 5cm:n kerros öljyä ja kuumenna se. Litistä ankkaa leveäteräisellä veitsellä, näin nahka irtoaa helposti. Paista ankka öljyssä molemmilta puolilta rapeaksi, yhteensä muutaman minuutin ajan.

Paloittele ankka ja asettele se lämmitetylle tarjoiluvadille. Koristele hienoksi leikatulla purjosilpulla.