Miten oluessa haudutettu paisti valmistetaan?

15 hengelle:

  • 1kg naudan etuselkää
  • 1kg possun lapaa
  • 200g kuivattuja luumuja
  • 3-4 sipulia
  • 6-7dl olutta
  • 2tl suolaa
  • 1rkl kokonaisia maustepippureita
  • 2-3 laakerinlehteä
  • mustapippurirouhetta
  • 200g metsäsieniä
  • yrttejä maun mukaan
  • vettä
Leikkaa lihat reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Lado lihat, luumut ja sipulit kerroksisttain valurautapataan. Sirottele ainesten väliin suolaa, maustepippureita ja laakerinlehdet. Kaada päälle olut.

Kypsennä pataa uunissa miedolla lämmöllä noin kolme tuntia.

Lisää paloitellut sienet kypsentämisen lopulla. Jos neste haihtuu kypsentämisen aikana, lisää joukkoon vettä.