Miten munaton omenakakku valmistetaan?

12 hengelle:

  • 150g voita
  • 5dl vehnäjauhoja
  • ½dl sokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl kardemummaa
  • 1prk kermaviiliä

Täyte:

  • 1 ½ kg hapahkoja omenia
  • 2rkl sitruunamehua
  • 1dl sokeria
  • 3tl kanelia
  • 2tl vaniliinisokeria

Pinnalle:

  • tomusokeria

Tarjoiluun:

  • vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
Sekoita pehmeään voihin keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperista. Voitele reunat. Ota taikinasta 1/3 erilleen. Levitä loppu taikina pohjalle ja reunoille. Kauli taikinapala kanneksi. Nosta vuoka ja kansi jääkaappiin.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Mausta raaste. Levitä täyte vuokaan ja nosta kansi päälle. Sulje reunat haarukalla painellen. Pistele tai ota kannesta pienellä muotilla kuvioita.

Kypsennä 200 asteessa noin 40 min. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä.