Kukkoset eli riisipyöröt

Nämä perinteiset, karjalaiset leipäset ovat helppo ja ruokaisampi vaihtoehto tavallisille sämpylöille. Maistuvat hyviltä erityisesti keiton kanssa!

Taikina

1 litra vettä
50 g hiivaa
2 ½ tl suolaa
2-3 dl kaurahiutaleita
n. 1-1 ½ litraa vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Täyte

3 dl puuroriisiä
1 litra maitoa
1-1 ½ tl suolaa

Voiteluun

sulatettua voita
Valmista ensin täytteeksi tuleva riisipuuro paketin ohjeen mukaan. Anna puuron hautua pienellä lämmöllä noin tunnin ajan. Valmista tällä välin taikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää kaurahiutaleet ja niin paljon vehnäjauhoja, että seoksesta tulee koostumukseltaan puuromaista. Anna taikinan seistä rauhassa tunnin ajan. Lisää tämän jälkeen öljy, suola ja loput jauhoista. Vaivaa taikina leivottavaksi ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota vielä vartin ajan. Levitä tämän jälkeen jokaisen sämpylän päälle noin 2 ruokalusikallista jäähtynyttä riisipuuroa tasaiseksi kerrokseksi. Paista kukkoset 250 asteessa kauniin ruskeiksi ja voitele ne kuumina voisulalla joka puolelta.