Klassinen boeuf bourguignon

Kuudelle

-1 kg luutonta naudan lapaa tai paistia
-2 isoa porkkanaa
-1 sipuli
-200 g herkkusieniä
-100 g pekonia
-2 ½ dl punaviiniä tai kuivaa valkoviiniä
-1 rkl vehnäjauhoa
-1 rkl tomaattipyreetä
-ruokaöljyä
-Provencen yrttisekoitusta
-suolaa ja pippuria
Paloittele liha. Jos käytät tuoreita herkkusieniä, puhdista ja viipaloi ne. Puolita sipulit ja leikkaa ne viipaleiksi (ei silpuksi!). Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi.

Kuullota sipulit ja ruskista liha suuressa kattilassa. Lisää pekoni ja hetkeä myöhemmin porkkanat.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja jauhot. Lisää viini ja sienet sekä niin paljon vettä, että ainekset peittyvät lähes kokonaan. Mausta ja sekoita huolellisesti.

Hauduta kypsäksi. Lihan laadusta riippuen siihen kestää noin 30-60 minuuttia.

Tarkista maku ja tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.