Kuumat kinkkuleivät

Neljälle

  • 8 isoa paahtoleipäviipaletta
  • 2 dl maitoa
  • 5 rkl Maizenaa
  • 2,5 dl olutta
  • 2 rkl sinappia
  • 200 g emmental-juustoa
  • 4 paksua kinkkuviipaletta
  • 2 tomaattia
  • ½ tl paprikajauhetta
'suolaa ja pippuria

Paahda leivät. Laita neljä viipaletta leivinpaperilla peitettyyn, pienehköön uunivuokaan. Raasta juusto. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna maito kattilassa oluen ja sinapin kanssa sekoittaen. Kun seos kiehuu, lisää vesitilkkaan liuotettu maissitärkkelys ja anna paksuuntua miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Poista kattila tulelta ja lisää ¾ juustoraasteesta, paprikajauhe, suola ja pippuri.

Sekoita hyvin.

Laita kinkkusiivut uunivuokaan leipien päälle ja lisää päälle runsas lusikallinen juustokastiketta. Peitä toisilla leipäviipaleilla. Aseta jokaisen leivän päälle tomaattiviipaleita.

Peitä lopulla juustokastikkeella ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunissa grillin alla n. 5 min eli siihen asti, kunnes leivät saavat kauniin, ruskean värin.