Laskiaisherkku maistuu läpi vuoden

Blinitaikinasta on olemassa useita erilaisia reseptejä, joista toisissa käytetään mm. kaura- ja tattarijauhoja. Seuraavassa klassinen perusohje, joka maistuu yhtä hyvin suolaisten kuin makeiden täytteiden kanssa.

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • 20 g hiivaa
  • ripaus suolaa
  • Paistamiseen voita tai ruokaöljyä.
Liuota hiiva 2 dl lämmintä maitoa, lisää suola ja puolet jauhoista. Jätä taikina nousemaan peitettynä lämpimään paikkaan, kunnes se alkaa kuplia.

Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista. Sulata voi kasarissa.

Lisää taikinaan koko ajan sekoittaen munankeltuaiset, sokeri ja voi sekä loput jauhot pienissä erissä. Lisää loput maidosta ja jätä kohoamaan kankaan alle lämpimään paikkaan.

Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, sekoita se uudestaan ja laita jälleen kohoamaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti nostelleen kohonneeseen taikinaan. Jos taikina vaikuttaa liian paksulta paistamista varten, voi siihen lisätä vähän lämmintä maitoa.

Paista blinit voissa tai öljyssä kuumalla pannulla. Blinien kuuluu olla ohuita ja kauniin ruskeita.

Tarjoa blinit voisulan ja smetanan, savustetun lohen, suolasillin, mädin ja etikkakurkkujen kanssa. Makeaksi täytteeksi sopivat hunaja, rahka ja marjahillot.