Helppoa herkkua
2,5 dl vehnäjauhoja |
2,5 dl grahamjauhoja |
1 tl leivinjauhetta |
vajaa dl vehnänalkioita tai kaurahiutaleita |
5 rkl margariinia |
ripaus suolaa |
1 kananmuna |
1tl hienosokeria/hedelmäsokeria |
2 dl vettä |
2,5 rkl maksajauhoa (myytävänä luontaistuoteliikkeissä) |
1 rkl vihanneslastuja |
Lisää kuivat aineet ja rasva.
Lisää vesi varovasti, taikinan täytyy olla jäykkää.
Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja leikkaa keksipalat.
Aseta palat voidellulle uunipellille tai leivinpaperin päälle.
Paisto: 200 astetta noin 30 min.
Keksien makua voi muuttaa lisäämällä taikinaan 1 rkl tonnikalaa hiutaleina.