Mitkä ovat sinkkuuden hyvät ja huonot puolet?
Sinkku voi olla sinkku omasta tahdostaan tai olosuhteiden pakosta. Vapaavalintainen sinkkuilu merkitsee hauskaa, vapaata ja täysipainoista elämää. ”Iloisella sinkulla” on elämässään monia asioita, jotka tyydyttävät hänen tarpeitaan: on kiinnostava työ, mukavia ystäviä, mielekkäitä harrastuksia. Sinkkuus voi olla valinta myös silloin, kun pettymykset edellisistä parisuhteista ovat niin valtaisat, että uutta riskiä ei haluta ottaa.
Sinkkuuden hyvät puolet
Sinkkuuden hyviä puolia ovat vapaus ja itsenäisyys: sinkku voi suunnitella omat menemisensä oman mielensä mukaan. Parisuhde ei rajoita hänen harrastuksiaan, tapaamisiaan, syömisiään, rahankäyttöään, tv:n katseluaan eikä mitään.
Sinkulle kaikki on mahdollista: hän voi huoletta flirttailla potentiaalisten kiinnostuksen kohteidensa kanssa, ihastua vastaantuleviin ihmisiin ja harrastaa seksiä ilman velvoitteita.
Sinkkuuden huonot puolet
Sinkku saattaa ahdistua yhteisön luomista paineista ja tahtomattaan leimautua itsekkääksi yksilöksi. Monet sinkut ovatkin yleistä riistaa suku- yms. juhlissa. Sukulaiset saattavat hyvin tökerösti ilmaista huolensa sukulaistytön tai -pojan pariutumattomuudesta - ja mahdollisesta seksuaalisesta suuntautumisestakin. Sinkun on hyvä muistaa, ettei hän ole velvoitettu ruotimaan parisuhteen puutetta kenellekään.
Sinkku saattaa kärsiä yksinäisyydestä ja hellyyden puutteesta. Hänellä ei välttämättä ole ketään, kenen kanssa jutella vaikkapa ihan arkipäivän asioista. Sisarusten ja ystävien kanssa voi toki jutella, mutta toisinaan parisuhteen syvyys ja arkisuus tarjoavat parhaat puitteet keskustelulle ja maailman ihmettelylle. Sinkku voi jäädä kokonaan ilman hellyyttä ja hellyydenosoituksia.
Sinkku joutuu myös käyttämään elämiseen enemmän rahaa kuin pariutuneet.