Täytekakku pohja
Miten valmistan peruspohjan täytettäväksi?
- 6 kpl munia
- 3 dl sokeria
- 1,5 dl perunajauhoja
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkausaika on keskimäärin viisitoista minuuttia. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi ja sekoita varovasti taikinaan tasaisesti. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista noin 175 asteessa vuoan mallista riippuen 30–40 minuuttia, kunnes kakun pinta on kauniin vaalean ruskea. Laakeassa vuoassa kakku paistuu parhaiten. Kokeile kakkua hammastikulla, ja mikäli tikkuun jää pehmeää taikinaa, anna kakun olla vielä hetken aikaa uunissa. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä vuoassa.
Kumoa jäähtynyt kakku leivinpaperin päälle pöydälle ja leikkaa pitkällä leipäveitsellä kolmeen osaan vaakasuorassa. Nyt voit täyttää kakun haluamillasi täytteillä.