Miten kunnon karjalanpaisti valmistetaan?
Karjalanpaistin voi valmistaa kokonaan itse, mutta helpommalla pääsee, jos ostaa valmiita paistilihoja. Kaupoissa on myynnissä pakkauksia, joissa sika ja nauta ovat valmiina kuutioina.
- 600g sian etuselkää tai kasslerpaistia
- 600g naudan etuselkää, palapaistia tai kilo karjalanpaistilihaa
- 3 pientä sipulia
- 1-2 porkkanaa
- pala lanttua
- 1l vettä
- 2tl suolaa
- 6-8 maustepippuria
- 1 laakerinlehti
Kypsennä karjalanpaistia 200 asteessa uunin alatasossa noin kolme tuntia. Kääntele lihoja välillä, etteivät ne kuivu.
Tarjoile karjalanpaisti esimerkiksi perunasoseen kanssa. Lisäksi sopii hyvin vaikkapa puolukkasurvos.