Kalakeitto

Kalakeitto vihanneksilla

  • n. 400 g pakastekalaa tai tuoretta perattua kalaa
  • 2 pussia pakastekeittojuureksia (tai noin 1/2 kg purjoa, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, ja selleriä tai jotain näistä)
  • n. 1 kg perunoita
  • Tuoretta tai kuivattua tilliä
  • Vettä
  • Suolaa ja pippuria
  • (4 dl kermaa tai ruokakermaa)

Kuori ja paloittele juurekset, hakkaa tuore tilli silpuksi ja paloittele kala, jos mahdollista. (Jäisen kalan voi laittaa keittoon sulamaan ja sekoitella pienemmiksi paloiksi.) Keitä isossa kattilassa noin 1 1/2 litraa vettä. Lisää suolaa noin ruokalusikallinen ja joko kokonaisia pippureita noin 10 kpl tai jauhettua pippuria. Myös kuivatun tillin voi lisätä tässä vaiheessa. Lisää kattilaan kasvikset ja keitä niitä kymmenen minuuttia. Lisää kala ja keitä, kunnes kala on kypsää. Lisää halutessasi kermaa. Lisää lopuksi tuore tilli. Maista vielä ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisänä maistuu ruisleipä ja voi.