Työhakemus verkossa
Kuinka verkossa täytetty työhakemus toimii?
Verkon kautta tapahtuva työnhaku on lisääntynyt viime vuosina. Työnhakemusta tehdessä verkkoon jollakulla heränee kysymys, ketkä pääsevät lukemaan kirjoittamasi CV:n. Asiakasyritykset ovat ostaneet oikeudet CV-tietokantojen käyttöön, joilla on tarvetta löytää yrityksiinsä uusia työntekijöitä. Tämä tarkoittaa sitä, että kuka hyvänsä ei pääse lukemaan tekemääsi CV-tietokantaa.
CV-hakuja tekevät myös asiantuntijat, jotka etsivät hakemuksia avoinna olevaan ja sopivaan yritykseen. Sopivan CV:n löydettyä tämä lähetetään työnantajalle, joka halutessaan ottaa yhteyttä työnhakijaan.
Verkostot ja oma-aloitteisuus kunniaan
Internetin kautta tapahtuvassa työnhaussa on tärkeää muistaa, että tiedonsiirto tapahtuu sähköisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sähköpostiaan tulee pyrkiä lukemaan päivittäin. Työnantajan vastaus voi tulla minä hetkenä hyvänsä. Yhteydenottoihin on suositeltavaa vastata mahdollisimman pian.
Huomionarvoista on myös, että yritysten työpaikkailmoitukset ovat vain pieni osa kaikista avoimista työpaikoista. Moni työsopimuksista syntyy muiden verkostojen avulla, joten oma suhdeverkosto nousee tärkeälle sijalle. Sanotaan, että jokaisella työskentelytunnillasi luot uutta työpaikkaa. Sanonnalla tarkoitetaan, että oma-aloitteinen paneutumisesi työnhakuun on erittäin tärkeää.
Perinteiset työnhakuohjeet pätevät netissäkin
Työnhakemuksen verkkoversiossa pätevät samat vinkit kuin perinteisessäkin. Työnhakemuksen tulee olla mahdollisimman huolellisesti ja virheettömästi rakennettu.
Työnhakemuksen voi jättää useammankin palvelun tietoisuuteen. Palveluihin täytyy rekisteröityä, mutta palvelu on työnhakijalle maksuton. Omien tietojen päivittäminen kannattaa myös huomioida. Tietoja täytyy päivittää aktiivisesti, jotta niitä ei muuteta passiivisiksi. Näin käy, jos tietoja ei käy päivittämässä kuukausiin.