Hiivapotilaan päivän menu

Ruokavaihtoehtoja hoidon tueksi

Seuraava ruokalista on suunniteltu erittäin pahasta hiivaongelmasta kärsivälle tai henkilölle, jolla on meneillään aktiivinen vaihe hiivan ruokavaliohoidossa. Ruokalista ei sisällä gluteenia, maitotuotteita, hiivaa, sokeria eikä valkoisia jauhoja. Lisäksi ruoka-aineet on yhdistelty ruoansulatusongelmat huomioiden. Eli ateriat eivät sisällä proteiinin ja hiilihydraatin huonoja yhdistelmiä.

Aamupala: Kaurapuuroa pakastemarjoilla makeutettuna. Puuron lisukkeena tarvittaessa makeuttamatonta kauramaitoa.

Välipala: Omena kuorittuna

Lounas: Kalaa, lihaa, kananmunia, tai kanaa vihannesten sekä salaatin kera. Ruoansulatuksen helpottamiseksi kannattaa jättää väliin hiilihydraattipitoiset lisukkeet, kuten peruna ja riisi.

Välipala: Lämmin kaurajuoma. Kauramaitoa keitetään kattilassa varovasti hetken aikaa. Sekaan voi laittaa esimerkiksi anista tai fenkolia.

Päivällinen: Viljaa ja vihanneksia. Keitetään runsaasti quinoaa, hirssiä, riisiä tai jotain muuta gluteenitonta viljaa ja lisätään joukkoon kasvispataa. Lisukkeena runsas salaattiannos sekä mahdollisesti jotain gluteenitonta leipää, jonka päälle voi laittaa vaikkapa avokadoa sekä tomaattia.

Iltapala: Maustamatonta soijajogurttia, johon sekoitetaan sokeritonta Femisoija-valmistetta sekä puolukoita. Seoksen annetaan turvota 15 minuuttia tai mielellään pidempään. Voidaan makeuttaa stevialla tai haluttaessa jollain keinotekoisella makeutusaineella.