Miten munaton kinkkupiirakka valmistetaan?

Voitaikina

  • 100g Hyla-voita
  • 2 ½dl vehnäjauhoja
  • 3rkl kylmää vettä
  • ½tl suolaa

Täyte

  • 200g kinkkusuikaleita
  • 150g Hyla-ranskankermaa
  • 1dl juustoraastetta
  • oreganoa
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • 1rkl perunajauhoja
Valmista ensin voitaikina. Nypi voi, suola ja jauhot sekaisin keskenään. Lisää vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita astiassa ensin ranskankerma ja perunajauhot. Jauhot kannattaa karistella sekaan tiheän siivilän läpi, jotta ne ei paakkuunnu. Lisää ranskankermaan kinkkusuikaleet, juustoraaste ja mausteet.

Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Paista piirakkaa 200 asteessa hieman keskitason alapuolella noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.