Miten lieden saa puhtaaksi?
Olipa kyse sitten keraamisesta tai valurautaisesta liesitasosta, lieden puhdistus kannattaa aina: puhtaat keittolevyt edistävät lämmön siirtymistä ruokaan ja säästävät näin sähköä ja aikaa. Erityisesti keraaminen taso on muistettava puhdistaa aina käytön jälkeen, jotta liedelle tippunut ruoka ei palaisi kiinni pintaan. Varsinkin liedelle pudonnut sokeripitoinen aine, muovi tai folio on syytä poistaa heti liesikaapimella, sillä jähmettyessään lika jättää keraamiseen pintaan ikävän näköisen lommon. Muuten keraaminen taso voidaan puhdistaa pehmeällä liinalla ja pesuaineliuoksella, minkä jälkeen liesi kannattaa huuhdella ja kuivata huolellisesti. Hankaavia puhdistusaineita ja -välineitä tulee puhdistuksessa välttää. Kaupasta on saatavissa myös erityisiä, keraamiselle liedelle tarkoitettuja puhdistusaineita.
Valurautaisenkin lieden puhdistamista suositellaan heti sen likaannuttua, sillä lika saattaa aiheuttaa levyjen ruostumista. Levyjä voi hangata puhtaaksi saippuavillalla, kun taas lieden emalipinta on kätevä puhdistaa esimerkiksi astianpesuaineella ja -harjalla. Saippuavillan käytössä tulee olla huolellinen, sillä se saattaa naarmuttaa emalipintaa siihen osuessaan.