Ruoan valmistus- ja tarjoiluvälineet

Mitä perustyövälineitä keittiöön tarvitaan?

Nykyaikana ovat saatavilla hyvin laajat valikoimat erilaisia työvälineitä helpottamaan kotikokin työskentelyä. Pienellä valikoimalla perustarvikkeita pystyy kuitenkin jo työskentelemään tehokkaasti, jos välineet on valittu oikein. Seuraavasta listasta löytyy juuri ne välttämättömät perustarvikkeet, jotka on hyvä olla jokaisessa keittiössä.

Ruoan valmistusvälineet

  • Juuresveitsi
  • Juustohöylä
  • Kaavin
  • Kakkuvuoka
  • Kattilat 1, 2 ja 3 litran
  • Kaulin
  • Keittiösakset
  • Kierrevatkain
  • Leikkuuveitsi aaltoreunainen
  • Leikkuuveitsi sileäteräinen
  • Leipävuoka
  • Mittasarja
  • Muffinivuoka
  • Muovinen lasta
  • Ohukaislasta
  • Ohukaispannu
  • Paistinlasta puinen
  • Paistinpannu
  • Perunasurvin
  • Pieni kasari 0,5 litran
  • Puuhaarukka
  • Puukauha
  • Raastinrauta
  • Reikäkauha
  • Siivilä
  • Sitruspuserrin
  • Sivellin
  • Tölkinavaaja
  • Uunipata
  • Uunipelti
  • Uunivuoka
  • Vatkauskulho

Muut tarvikkeet

  • Leivinpaperia
  • Muovikelmua
  • Erikokoisia muovipusseja
  • Foliota
  • Pussin sulkimia
  • Paperivuokia
  • Kannellisia säilytysrasioita

Tarjoiluastiat

  • Maito- ja mehukannu
  • Perunakulho ja tarjoilulusikka
  • Tarjoiluvati ja tarjoilulusikka
  • Salaattikulho ja salaattiottimet
  • Kastikekulho ja kastikekauha
  • Keittokulho ja liemikauha
  • Aterimet