Mistä saa B2-vitamiinia?
B2-vitamiinin eli riboflaviinin päivittäinen tarve on 1,3 mg. Oluthiiva, leipomohiiva, maksat, kevytmaitojauhe sekä munuaiset sisältävät suuria määriä riboflaviinia, mutta muodostavat melko minimaalisen osuuden monen nykyihmisen ruokavaliosta.
B2-vitamiinin tyypillisempiä lähteitä suomalaisessa ruokavaliossa ovat muun muassa maito, liha, sisäelimet, kala, kananmuna (sekä pavut kasvissyöjillä). Keskimäärin puolet päivittäisestä B2-vitamiinista saadaan yleensä maidosta. Varsinkin maidon puuttuminen ruokavaliosta saattaa siten lisätä vitamiinin niukan saannin mahdollisuutta, joten laktoosi-intolerantikkojen sekä vegaanien tulee olla tarkkana turvatakseen riittävä riboflaviinin saanti.
Riboflaviini on herkkä auringonvalolle sekä pastöroinnille. Jos leivän tai ruoan valmistuksessa käytetään natriumkarbonaattia (mm. leivinjauhe), riboflaviini tuhoutuu.