Mitä on luonnonmukainen ravinto?
Ihmiset sairastuvat usein itse aiheutettuihin sairauksiin. Syynä ovat väärät elintavat, väärä ravinto ja epäterveelliset nautintoaineet. Jos haluat voida paremmin ja pysyä terveempänä, kannattaa kiinnittää huomiota elämäntapoihinsa ja erityisesti siihen mitä suuhunsa pistää. Mitä vähemmän ruoka on tuotettu, sitä vitamiini rikkaampaa se on. Puhdas luonnonmukainen ruoka soveltuu kaikille, terveille, sairaille, vanhuksille ja lapsille. Luonnonmukainen ravinto on hyvä pohja terveille elintavoille.
Jotta keho voi hyödyntää kaikki ravinnosta saatavat vitamiinit, kuidut ja hivenaineet voidaan ruokaa muokata idättämällä, käyttämällä tai liottamalla. Teollisesti muokattu ruoka vaikuttaa pitkällä aikavälillä huonontaen vastustus kykyä ja pitkittäen toipumisaikoja sairauksien jälkeen. Mitä pidemmälle tuote on jalostettu, sitä yksipuolisempi se on ravintoarvoiltaan. Kiireinen nyky-yhteiskunta on ajanut ihmiset liki täysin teollisen ruoan käyttäjiksi. Suuntaus näkyy yhä kasvavina elintasosairauksina, väsymyksenä, masentuneisuutena ja arkisena voimattomuutena.
Luonnonmukainen ravinto sisältää harvoin enemmän energiaa kuin ihminen luonnostaan kuluttaa, teollisesti valmistetuissa ruuissa on runsaasti turhia kaloreita jotka jatkuvasti syötyinä nostavat kokonaisten kansakuntien painon epäterveelle tasolle. Ihminen on ainut eläin joka ei osaa luonnostaan valita itselleen parhaiten soveltuvaa ravintoa. Luonnossa ei näe ihmistä lukuun ottamatta ylilihavia yksilöitä. Kun eläin on syönyt enemmän kuin kuluttaa, se paastoaa kunnes on aika syödä uudelleen.
Yleinen virhe ruokaa ostaessa on tuijottaa tuotteen säilymisaikaa. Mitä pidemmän aikaa ruoka säilyy, sitä enemmän se on käsiteltyä, mitä lyhyempi säilyvyys aika, sen tuoreempi tuote. Suurin osa ihmisistä kärsii kroonisesta B-vitamiinien puutteesta siitä yksinkertaisesta syystä, ettei viljan jyvien kuorikerrosta käytetä jauhoissa, koska se lyhentäisi jauhojen säilyvyysaikaa. Vitamiinien puutos näkyy ummetuksena, masentuneisuutena ja jopa korkeana kolesterolina. Luonnonmukaisessa ravinnossa on myös enemmän kuituja kuin teollisesti tuotetussa ruuassa. Riittävä kuitujen saanti puolestaan takaa terveen suoliston, joka omalta osaltaan parantaa ihmisen yleistä hyvinvointia estää ummetusta, vähentää näläntunnetta, makean nälkä ja tupakan himo ovat yleensä kivennäisainepuutteesta johtuvia oireita.
Luonnonmukaiseen ravintoon voi siirtyä vähin erin lisäämällä kokojyvä jauhojen käyttöä, jättämällä einekset kaupan hyllyyn ja suosimalla lähellä tuotettuja puhtaita kasviksia. Kaikista herkuista ei tarvitse luopua, pitää vain erottaa arki juhlasta. Kun syö suuren osan ajasta puhdasta luonnollista ruokaa ei sairaus uhkaa vaikka poikkeaisi ruokavaliosta. Sen sijaan jos syö jatkuvasti pitkälle tuotettua jalostettua ruokaa kärsii ennemmin tai myöhemmin yhdestä tai useammasta väärän ravinnon aiheuttamasta oireesta.