Miten lammasmakkaroita valmistetaan?
- 1 ½ kg lampaan jauhelihaa
- ½kg lampaan ihraa
- 4 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1-2tl paprikajauhetta
- 1-2tl kanelia
- 1-2tl inkivääriä
- 1-2tl kurkumaa
- 1-2tl siemenistä jauhettua korianteria
- 1-2tl mustapippuria
- 4tl suolaa
- puhtaaksi pestyjä lampaan tai sian suolia
- kypsentämiseen suolavettä
- paistamiseen voita
Täytä suolet pursotinpussilla ja kiepauta sopivan mittaisiksi makkaroiksi. Yleensä makarat pysyvät kiinni ilman narua, mutta jos tahdot voit sitoa makkarat puuvilla- tai pellavanarulla.
Keitä makkarat kypsiksi suolavedess.
Paista makkarat voissa pannulla ennen tarjoamista, niin saat niihin kauniin värin. Makkaran seuraksi sopii vaikkapa punajuurisalaatti.