Riisiä ja mausteita
Kauko-Idässä suosituin ruoka-aine on riisi. Sitä syödään lähes joka aterialla monessa eri muodossa. Thaimaassa suosittua on myös kananmunan käyttö ja liharuokana sianliha. Arkiruokana thaimaalaiset syövät paljon kasviksia ja riisiä. Ruoka valmistetaan yleensä vokissa. Se on vähärasvaista ja voimakkaasti maustettua. Maitotuotteita Thaimaalaiset eivät käytä, mutta kookosmaito ja kerma ovat oleellisia raaka-aineita ruoanlaitossa.
Juhliin Thaimaalaiset valmistautuvat kunnolla ja tarjolle valmistetaan herkkuja lihasta, kalasta ja äyriäisistä kasvisten ja riisin rinnalle. Perinteinen Thaimaalainen ruokalaji on esimerkiksi vokissa lihasta, kalasta ja vihanneksista valmistettu ruoka Khao phat. Tässä ruoassa kiteytyy koko Thaimaalainen keittiö ja sen yleiset raaka-aineet.