Mitä laivakokki hallitsee?
Laivakokin tutkinto on erittäin monipuolinen kokin tutkinto. Laivakokki on koulutettu toimimaan monipuolisissa ja hankalissa oloissa, kuten merillä. Hän osaa suunnitella monipuoliset ateriat päivän jokaiselle ruoalle ja tuntee myös elintarvikkeiden hankinnan ja säilyvyyteen ja varastointiin liittyvät seikat. Laivakokki tuntee myös monipuolisesti pelastustoimet esim. merihädän varalta.
Laivakokki osaa ruokkia suuria määriä ihmisisä taloudellisesti ja ravitsevasti, mutta vastapainona pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan myös näyttäviä ja herkullisia gourmet-herkkuja. Laivakokin tehtävä on haastava, monipuolinen ja rankka. Mutta laivalla työskennellessä vastapainona on pitkät lomat ja matkustelu.
Laivakokki voi toimia hyvin myös ravintola- tai suurtalouskokkina. Laivakokit erikostuvat usein myös kylmäkön tehtäviin, esimerkiksi matkustajalaivoille suunnittelemaan houkuttelevaa leikkelepöytää tai valmistamaan herkullisia voileipiä ala carte -ravintoloihin.
Laivakokki työskentelee usein pitkää päivää ja kokkaa aamusta iltaan, kunnes pääsee maihin ja alkavat pidemmät vapaat.