Mitkä ovat ravintolakokin tehtäviä?
Ravintolakokin tutkinto on ruoka-alan perustutkinto. Se on yhdistelmä ruoanlaittoa, asiakaspalveluhenkisyyttä ja visuaalista silmää, sekä monipuolista ruokatuntemusta ja aineiden yhdistelyä ja esillelaittoa. Se opettaa opiskelijaa valmistamaan monipuolista ruokaa kiireellisessä ympäristössä unohtamatta annosten ulkonäköä ja maittavuutta.
Ravintolakokin tehtäviin kuuluu osata suunnitella ja valmistaa erilaisia ruokia teemojen ympärille. Myös tilauksesta valmistetut menuut ja tarjoilut hoituvat. Ravintolakokki tuntee työympäristönsä ja ravintolakeittiön välineet ja osaa hyödyntää niitä myös käytössä. Ravintolakokin työtä on useimmiten valmistaa asiakkaille yksittäisiä annoksia tilauksesta. Ravintolakokin työt painottuvat helposti viikonloppuihin, iltaan ja yöhön.