Mitä tekee suurtalouskokki?
Suurtalouskokin tutkinto valmistaa kokin palvelemaan suurissa keittiöissä, kuten ruokaloissa, palvelukeskuksissa ja keskuskeittiöissä. Suurtalouskokki hallitsee taloudellisen ruoanvalmistuksen ja pystyy ruokkimaan useita ihmisiä kerralla. Hän tuntee ruoka-aineet ja valmistusmenetelmät ja pystyy suunnittelemaan ravinteikkaan ateriakokonaisuuden ja valmistaa sen tarjolle suurille ihmisjoukoille kerralla. Hän osaa suunnitella aterioita ja ruokalistoja monipuolisesti ja kiinnostavasti useille viikoille eteenpäin. Hän tuntee erilaiset ruokarajoitteet ja pystyy huomioimaan myös ne valmistaessaan suuria määriä ruokaa.
Suurtalouskokin vastuulle tulee usein suurten joukkojen ruokinta ja näin ollen työ on fyysisesti raskasta ja myös vastuu on suuri. Suurtalouskokki työskentelee usein virka-aikana, kun ruokalat ja keittiöt ovat muutenkin auki.