Hakuteos maailman kulttuuriperinteestä
Maailman myytit ja tarut esittelee yhteensä yli 1250 maailman kulttuuriperinteen termiä, jotka on jaoteltu 18 eri kulttuurialueen mukaan. Näitä kulttuurialueita ovat muun muassa Egypti, Mesopotamia, Kreikka, Intia ja Kiina. Kulttuureita esitellään kattavasti aina Pohjois-Euroopan viikingeistä Australian ja Oseanian alkuperäisväestöihin saakka.
Teos on reilun A4-liuskan kokoinen ja sisältää paljon upeita värikuvia. Lyhyen johdannon jälkeen teoksessa esitellään kaikki 18 kulttuuria. Tämän jälkeen teoksessa on hyvin laaja aakkosellinen henkilöhakemisto-osuus, joka sisältää esittelyjä tärkeimmistä sankareista, jumalolennoista ja muista henkilöhahmoista. Artikkeleissa olevien symboleiden avulla henkilöt on helppo liittää oikeaan kulttuurikontekstiin. Esittelyiden seassa on katsauksia yleismaallisiin mytologisiin piirteisiin, kuten demoneihin ja sankari- ja pelastajahahmoihin. Lopuksi teoksessa on käsitehakemisto, joka sisältää lyhyitä artikkeleita henkilöistä, pyhistä paikoista ja muusta myytteihin liittyvästä. Henkilöhakemistosta tutut symbolit ohjaavat taas lukijan liittämään käsitteen oikeaan kulttuuriin. Teoksen lopussa on vielä lähdekirjallisuusluettelo, joka on jaoteltu eri kulttuurien mukaan, sekä hakemisto.
Eri kulttuurien esittelyt jäävät melko suppeiksi. Teoksen pääpaino onkin hakemistoissa, jotka ovat laajoja ja kattavia. Teos onkin oiva apu silloin, kun törmää mytologiasta tuttuun nimeen tai paikkaan, muttei tarkalleen muista mistä onkaan kyse. Esimerkiksi kirjallisuudessa vilisee paljon myyteistä lainattuja henkilöhahmoja ja muita käsitteitä. Teos sisältää paljon hyvin mielenkiintoista materiaalia jokaiselle, jota kiinnostavat vanhat tarut ja myytit. Tämä vanha kulttuuriperinne elää vielä tänäkin päivänä ainakin jossain muodossa. Monet nykyihmisen käyttäytymismallit ja ajattelutavat pohjaavat vanhaan perintöön. Maailman myytit ja tarut on opas tämän perinnön tuntemiseen, vaikka parhaimmillaan se toimii kuitenkin alan hakuteoksena.