Joululimppu

Omenalimppuja 2 kpl

  • 2 1/2 dl piimää
  • 5 dl omenasosetta
  • 1 dl siirappia
  • 50 g hiivaa
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuminoita
  • 1 dl kauranlesettä
  • 7 dl ruisjauhoja
  • hiivaleipäjauhoja

Lämmitä piimä, omenasose ja siirappi kädenlämpöiseksi. Jos omenasose on sokeroitua, vähennä siirapin määrää. Murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy, hienonnetut kuminat ja suola.

Sekoita joukkoon leseet, ruisjauhot ja alusta taikina hiivaleipäjauhoilla melko kiinteäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta kaksi pyöreää limppua, kohota ne hyvin ja pistele ennen uuniin laittamista.

Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Voitele leipiä kypsymisen loppuvaiheessa siirappivedellä.