Lanttulaatikko

Lanttulaatikkoa 8 hengelle

  • 1 kg lanttua
  • vettä
  • suolaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa, ruokakermaa tai lanttujen keitinlientä
  • ripaus suolaa
  • sokeria/siirappia
  • valkopippuria
  • 1 kananmuna
  • korppujauhoa pinnalle

Pilko ja kuori lantut. Paloittele ne kattilaan, ja lisää vettä niin, että lantut peittyvät. Lisää veteen suolaa ja keitä lantut pehmeiksi. Ota keitinvesi talteen kannuun ja survo lantut. Lisää lanttujen joukkoon rasva ja jauhot vähän kerrallaan ripotellen ja soseuttaen. Lisää maito, kerma tai keitinliemi ja mausteet. Lisää muna, kun seos on jäähtynyt. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoa ja paina pintaan kuvioita. Kypsennä laatikkoa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 50 minuuttia.