Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikkoa 8 hengelle

  • 1 kg kuorittuja porkkanoita
  • ½ litraa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kevyt- tai täysmaitoa
  • 2 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää

Keitä paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen, ja pane riisit siihen kiehumaan. Soseuta porkkanat. Lisää soseeseen maito, kerma, munat sekä mausteet. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä riisit muihin aineksiin. Tarkista maku. Kaada seos voideltuun noin 2 litran vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.