Joulutortut
Perinteisiä luumutorttuja yli 30 kpl
Taikina
- 200 g leivontamargariinia
- 430 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 3/4 dl vettä
Täyte
- 4 dl luumuomenaseosta
Voitelu
- 1 kpl kananmunaa
Vaivaa rasvaa, jotta se pehmenee ja ylimääräinen vesi irtoaa, sekoita sitten jauhot ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi, vaivaa taikinaa varovasti, pistele haarukalla, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin kylmenemään.
Taikinan kylmettyä jauhota sitä hieman ja kauli kevyesti noin puolen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa neliöiksi, täytä (älä liikaa) ja taittele kulmasta kulmaan tortuiksi.
Voitele lopuksi kananmunalla ja paista 220 °C:ssa viitisentoista minuuttia.