Piimäjuusto
Nopeasti hapattamalla valmistettua juustoa
- 2,5 litraa täysmaitoa
- loraus kermaa
- 2,5 tl kirnupiimää
Aito piimäjuusto valmistetaan samantapaisella menetelmällä kuin viili, maitoa nopeasti hapattamalla.Lämmitä maitoa, jonka joukossa loraus kermaa, noin 25-asteiseksi. Lisää kirnupiimä, jonka jälkeen annat seoksen luonnollisella tavalla hapantua. Tähän riittää 20 asteen huonelämpötila.
Sekoita seosta silloin tällöin, kunnes se on saostunut ja erittänyt heraa. Kaada saos isoon siivilään, jonka peität ja anna heran valua siitä kulhoon. Saat nopeutettua heran valumista laittamalla painon siivilän päälle.
Heran valuttua juusto on valmis tarjoiltavaksi.
Mikäli haluat juustosta levitettävän tuorejuuston tapaista, voit vatkata sen kermatilkan kanssa notkeaksi. Voit tällöin myös halutessasi maustaa sen valitsemillasi mausteilla, esim. valkosipulilla, ruohosipulilla, paprikalla, pippurilla, kuminalla tai vaikkapa katkarapusilpulla.