Basilikalla maustettu vihanneskeitto Välimereltä

Kuudelle

  • ruukullinen tuoretta basilikaa
  • yksi valkosipuli
  • 200 g valkoisia papuja
  • 200 g punaisia papuja
  • 200 g makarooneja
  • 3 suurikokoista sipulia
  • 3 suurta tomaattia
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Laita keittoon käytettävät pavut likoamaan valmistamista edeltävänä iltana.

Keitä painekattilassa runsas litra vettä. Lisää veteen kokonaiset tomaatit (joista kuitenkin olet poistanut kovan kantaosan), pavut sekä isoiksi paloiksi leikatut sipulit. Sekoita, sulje painekattila ja anna kiehua siihen saakka, että kannen venttiilistä tulee höyryä. Sammuta tuli, vapauta höyry ja avaa kattila.

Valmista pistoukastike: hienonna basilikan lehdet, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa ja viimeistele kastike hieromalla se morttelissa tasaiseksi tahnaksi. Poista kattilasta keitetyt tomaatit ja hienonna ne tehosekoittimella. Lisää näin saatu tomaattisose pistoutahnan joukkoon. Kaada seos keittoon. Lisää makaroonit, runsas ruokalusikallinen oliiviöljyä ja suolaa sekä pippuria maun mukaan. Anna kiehua – ilman painetta! – noin 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

Keiton kanssa voi tarjota lisänä juustoraastetta. Tomaattien ja papujen ohella keittoon voi lisätä kuutioitua kesäkurpitsaa.