Valkosuklaakakku 15 hengelle

Pohja

  • 1 paketti (195 g) Muro-keksejä
  • 75 g voita sulatettuna

Täyte

  • 1 1/2 tlk (à 420 / 240 g) säilykeaprikoosia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl aprikoosilikööriä
  • 8 liivatelehteä
  • 2 rkl 3 hedelmän mehua
  • 1 dl (65 g) valkosuklaata rouheena
  • 4 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 1/2 tlk säilykeaprikoosia
  • 2 dl 3 hedelmän mehua
  • 1 dl hyytelösokeria
Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) pohjan kokoisen leivinpaperin päälle.

Valuta aprikooseista liemi pois. Soseuta 1 1/2 tlk aprikooseja esim. monitoimikoneessa, säästä 1/2 tlk (n. 8 aprikoosinpuolikasta) kakun koristeeksi. Lisää soseeseen vaniljasokeri, limettimehu, maitorahka, sokeri, likööri ja suklaarouhe. Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi eri kulhossa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne 2 rkl:aan kiehuvan kuumaa Valio 3 hedelmän mehua. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen aprikoosi-rahkaseokseen. Sekoita seos kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä vähintään 4 - 5 tuntia tai yön yli.

Leikkaa aprikoosinpuolikkaat viipaleiksi ja asettele kakulle. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt ja jäähtynyt kunnolla, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta ja laita tarjolle. Kakku säilyy hyvänä jääkaapissa n. 2 pv.