Valkosuklaakakku 15 hengelle
Pohja
- 1 paketti (195 g) Muro-keksejä
- 75 g voita sulatettuna
Täyte
- 1 1/2 tlk (à 420 / 240 g) säilykeaprikoosia
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 2 dl sokeria
- 3 rkl aprikoosilikööriä
- 8 liivatelehteä
- 2 rkl 3 hedelmän mehua
- 1 dl (65 g) valkosuklaata rouheena
- 4 dl kuohukermaa
Koristeluun
- 1/2 tlk säilykeaprikoosia
- 2 dl 3 hedelmän mehua
- 1 dl hyytelösokeria
Valuta aprikooseista liemi pois. Soseuta 1 1/2 tlk aprikooseja esim. monitoimikoneessa, säästä 1/2 tlk (n. 8 aprikoosinpuolikasta) kakun koristeeksi. Lisää soseeseen vaniljasokeri, limettimehu, maitorahka, sokeri, likööri ja suklaarouhe. Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi eri kulhossa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne 2 rkl:aan kiehuvan kuumaa Valio 3 hedelmän mehua. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen aprikoosi-rahkaseokseen. Sekoita seos kermavaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä vähintään 4 - 5 tuntia tai yön yli.
Leikkaa aprikoosinpuolikkaat viipaleiksi ja asettele kakulle. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin. Kun kiille on hyytynyt ja jäähtynyt kunnolla, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta ja laita tarjolle. Kakku säilyy hyvänä jääkaapissa n. 2 pv.