Miten tabbouli tai tabbouleh valmistetaan?

Neljälle:

  • 500g bulgurvehnää
  • kiehuvaa vettä
  • ½tl suolaa
  • 2-3 sipulia
  • 2-3 toimaattia
  • 1 vihreä paprika
  • 1dl hienonnettua persiljaa

Minttukastike:

  • 1rkl sitruunamehua
  • 3rkl oliiviöljyä
  • ½-1 puristettu
  • valkosipulin kynsi
  • yrttisuolaa ja mustapippuria
Sekoita bulgurvehnä kiehuvaan veteen ja kiehauta kannen alla 15-20 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita bulgurvehnä, sipuli ja salaatinkastike keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin muutamia tunteja.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna paprika. Sekoita vihannekset ja persilja salaattiin juuri ennen tarjoilua. Mausta yrttisuolalla.