Perinteinen thaimaalainen herkku
250g pitkäjyväistä riisiä |
200g vähärasvaista sianlihaa |
1 iso sipuli |
1 valkosipulinkynsi |
4rkl öljyä |
200g meriravun pyrstöjä tai katkarapuja |
2 tomaattia |
2tl voimakasta chilikastiketta tai |
4 kuivatua punaista chilipaprikaa |
250g purjoa |
1tl suolaa |
1tl katkaraputahnaa tai osterikastiketta |
3 munaa |
1rkl silputtuja korianterin lehtiä |
Kuumenna öljy vokissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon lihasuikaleet ja paista ne.
Lisää joukkoon ravut ja paista niitä 3-4 minuuttia. Kalttaa ja kuutioi tomaatit, pehmitä kuivatut chilit kylmässä vedessä ja hienonna ne. Silppua purjo.
Lisää lihan joukkoon riisi, tomaattikuutiot, chili, suola ja maustekastike. Kuumenna koko seos.
Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja kaada ne vokkiin. Lisää samalla purjosipuli ja anna munien hyytyä.
Tarjoile ruoka korianterin lehdillä koristeltuna.