Miten valmistetaan tuorejuustopyöryköitä?

-1l maustamatonta joguttia

3dl kermaviiliä

(voit käyttää myös 800g philadelphia juustoa)

muutama kivetön oliivi

muutama aurinkokuivattu tomaatti

½ ruukkua ruohosipulia

yrttisuolaa

Lämmitä jogurtti ja kermaviili kattilassa koko ajan hämmentäen. Ota kattila liedeltä, kun seos alkaa herottua.

Pane lämmin jogurttiseos sideharsolla vuorattuun lävikköön. Siirrä seos viileään paikkaan ja anna valua vähintään kolme tuntia, mielummin seuraavaan päivään.

Itse tehdyn tuorejuuston sijasta voit käyttää myös valmista philadelphiajuustoa.

Jaa jogurttimassa kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi. Kieritä yksi pallo oliivihakkeluksessa, yksi tomaattihakkeluksessa ja yksi ruohosipulisilpussa.

Mausta kukin juustopallo yrttisuolalla ja pyöritä ne vielä kerran kauniin muotoisiksi. Voit myös tehdä tuorejuustosta pieniä palloja.