Herkulliset, yrteillä maustetut uunitomaatit
Neljälle
-6 suurta tomaattia |
-2 rkl sokeria |
-2 valkosipulinkynttä |
-2-3 persiljanoksaa |
-oliiviöljyä |
-Herbes de Provence -yrttisekoitusta |
-laakerinlehti |
-3 rkl korppujauhoja |
-(2 rkl parmesanraastetta) |
Pese tomaatit, poista niiden kova kanta ja leikkaa ne leveyssuunnassa kahtia. Öljyä keskikokoinen paistovuoka ja ripottele sen pohjalle ruokalusikallinen sokeria. Lisää sokerin päälle runsas ruokalusikallinen yrttiseosta, laakerinlehti ja puristettu valkosipuli.
Aseta tomaatit uunivuokaan leikkauspuoli alaspäin, tipottele niiden päälle hieman oliiviöljyä, loput sokerista, silputtu persilja ja korppujauhot. Paista uunissa 45 minuuttia.
Halutessasi kauniin lopputuloksen voit viisi minuuttia ennen paistoajan loppua kääntää tomaatit leikkauspuoli ylöspäin ja valella ne vuoan pohjalle valuneella liemellä. Ripottele tomaattien pinnalle vielä vähän korppujauhoja sekä parmesanjuustoraastetta, ja ruskista ne nopeasti grillin alla.Tarjoa tomaatit kuumana alkupalana tai liha- tai kalaruoan lisänä.