Mitä on tempura?

  • 250g kalafileetä
  • 250 taskurapuja
  • 2 suurta sipulia
  • ½ kukkakaalia
  • 1 munakoiso
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruunamehua
  • öljyä kypsentämiseen

Kuorrutustaikina

  • 1 keltuainen
  • ½l kylmää vettä
  • ½tl leivinjauhetta
  • 250g vehnäjauhoja

Kastike

  • 3rkl sherryä tai sakea
  • 3rkl soijakastiketta
  • 1¼ dl liha- tai kalalientä
  • pala silputtua inkivääriä
  • pala raastettua piparjuurta
Leikkaa kala pikkusormen kokoisiksi suikaleiksi, paloittele taskurapu, viipaloi sipulit, jaa kukkakaali kukintoihin, halkaise munakoiso pituussuunnassa ja leikkaa noin sentin viipaleiksi.

Mausta kala, taskurapu ja vihannekset kevyesti suolalla ja pippurilla. Pirskottele niille sitruunamehua ja anna vetäytyä hetki. Sekoita.

Kasta ainekset heti taikinaan ja keitä kuumassa rasvassa pienissä erissä, jotta rasva ei jäähdy liikaa.

Sekoita sherry tai sake, suola, soijakastike ja lihaliemi. Kuumenna kastike ja lisää inkivääri. Anna kastikkeen jäähtyä ja kaada se piparjuuriraasteen päälle.

Nauti tempura kuumina herkkupaloina kastamalla maustekastikkeeseen.