- Etusivu
- Ruoka & juoma
- Reseptit
- Miten munaton ja vähälaktoosinen piimäpiirakka valmistetaan?
Miten munaton ja vähälaktoosinen piimäpiirakka valmistetaan?
-5dl Hyla-piimää
5dl sokeria
8dl jauhoja
2tl soodaa
200g Hyla-voita sulatettuna
noin litra mustikkaa, vadelmaa tai omenaa yms.
Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita piimä ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet erikseen keskenään. Rupea pikkuhiljaa lisäämään jauhoseosta piimän sekaan koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää seokseen voisula. Kaada taikina uunipellille. Ripottele pinnalle reilusti marjoja. Omenapiirakkaan voit lisätä kanelia ja ripauksen sokeria.
Paista taikina 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea myös keskeltä. Nauti tuoreena!
Aiheeseen liittyvät artikkelit
- Aito borssikeitto
- Aurajuustolla ja ananaksella maustettu broilerkastike
- Basilikalla maustettu vihanneskeitto Välimereltä
- Chilimaustettu kinkku-pasta salaatti
- Emmental kastike pastalle tai kuorrutukseen
- Eri raaka-aineisiin yhdistettävä perusjuustokastike
- Gratinoidut katkarapuleivät
- Helppo ja herkullinen alkupala
- Helppoa ja nopeaa herkkusuille
- Herkullinen iltapalapiirakka
- Herkullinen ja nopea leipä
- Herkullinen lounas tai iltapala
- Herkulliset vappumunkit
- Herkulliset, yrteillä maustetut uunitomaatit
- Hernekeitto hollantilaisittain
- Hunajaista broileria riisille tai pastalle
- Hunajalla maustetut sämpylät
- Hämäläinen näkkileipä
- Itsenäisyyspäivän kakku
- Joulupuuro neljälle
- Juustoinen kolmen pippurin kastike neljälle
- Jälkiruokasalaatti
- Kaakaonmakuinen leipä maistuu tarhaikäisille - ja vanhemmille!
- Kaneliset kierrepullat
- Kermainen pasha pääsiäiseksi
- Kermaiset toffeetikkarit
- Kermajäätelötäytteinen kakku 10 hengelle
- Kermarahka säilykepersikoista
- Kinkkumunakas
- Klassinen boeuf bourguignon
- Kreikkalainen perinneruoka
- Kuinka aurajuustokohokkaita valmistetaan?
- Kuumat kinkkuleivät
- Kylmä katkarapusalaatti neljälle
- Kylmä roseepippurikastike neljälle
- Laskiaisherkku maistuu läpi vuoden
- Maitopohjainen pastakastike
- Marjoilla koristeltu kakku 12 hengelle
- Mintun makuinen juustotäytekakku 12 hengelle
- Miten guacamole valmistetaan?
- Miten hasselbacan perunat valmistetaan?
- Miten herkkusieniwokki valmistetaan 3-4 ruokailijalle?
- Miten hämäläinen katajakalja valmistetaan?
- Miten kuorrutat maissilastuja?
- Miten kyyhky kypsennetään timjamivoissa?
- Miten munaton ja vähälaktoosinen kuivakakku valmistetaan?
- Miten munaton kasvispiirakka valmistetaan?
- Miten munaton kasvispiiras valmistetaan?
- Miten munaton kinkkupiirakka valmistetaan?
- Miten munaton makaronilaatikko valmistetaan neljälle?
- Miten munaton omenakakku valmistetaan?
- Miten munaton porkkanakakku valmistetaan?
- Miten munaton puolukkatorttu valmistetaan?
- Miten munattomat ja vähälaktoosiset ruususuut valmistetaan?
- Miten munattomat juustomuffinit valmistetaan?
- Miten munattomat lihapullat valmistetaan?
- Miten nautitaan raakaa kalaa?
- Miten perinteiset kaurakakut Satakunnasta valmistetaan?
- Miten peruna-voitaikina valmistetaan?
- Miten pesto valmistetaan?
- Miten porkkanalaatikko valmistetaan?
- Miten poronkäristys valmistetaan?
- Miten ruukkujuusto valmistetaan?
- Miten sitruunakastike valmistetaan?
- Miten tabbouli tai tabbouleh valmistetaan?
- Miten Tzatziki valmistetaan?
- Miten täytetyt kesäkurpitsat valmistetaan?
- Miten valkokastike valmistetaan?
- Miten valmistan punaviinikastikkeen?
- Miten valmistan salaattikastikkeen?
- Miten valmistetaan cocktailtikut?
- Miten valmistetaan hedelmäjogurtti?
- Miten valmistetaan italiansalaatti?
- Miten valmistetaan kapakalaa?
- Miten valmistetaan naposteltavat?
- Miten valmistetaan perunapihvit?
- Miten valmistetaan perunasalaatti?
- Miten valmistetaan pirtelö?
- Miten valmistetaan salaatti italialaisittain?
- Miten valmistetaan tomaattileivät?
- Miten valmistetaan tonnikalaleivät?
- Miten valmistetaan tonnikalasalaatti?
- Miten valmistetaan tuorejuustopyöryköitä?
- Miten valmistetaan täytetty patonki?
- Miten valmistetaan uunikirjolohi kermakastikkeessa?
- Miten valmistetaan uunileivät?
- Miten varhaisperunasalaatti valmistetaan?
- Miten voitaikina valmistetaan?
- Mitä dibbitarjottimelle?
- Mitä on tempura?
- Murean suussasulavia pikkuleipiä
- Mustaherukkakakku 12 hengelle
- Nopea kastike riisille
- Nopea maitokastike perunoille ja kasviksille
- Nopeat savuporoleivät
- Nopeat sinihomejuustoleivät
- Nopeavalmisteinen piiras katkaravuista
- Nopeavalmisteinen piiras kinkusta
- Pastasalaattia hunaja-ananas kastikkeella
- Perinteinen kiinalainen herkku
- Perinteinen lappalainen herkku
- Perinteinen thaimaalainen herkku
- Perinteinen vappujuoma
- Perinteinen, maukas pataruoka
- Puolen litran peruspullataikina
- Rahka-voitaikina
- Raikas sitruunakakku hedelmillä 12 hengelle
- Ruokaisa broilerisalaatti
- Ruokaisa ja raikas pääruokasalaatti
- Sillisalaattia perunalla ja lisäkkeillä
- Sinihomejuustoinen sienikastike neljälle
- Suussasulava vihannespata Etelä-Ranskasta
- Tomaattikastike pastalle 4 annosta
- Tyttöjen unelmakakku
- Täyttävä ja riittoisa
- Uudenvuoden valvojaisiin
- Vaalea kermakastike kuudelle
- Valkosuklaakakku 15 hengelle
- Vaniljaista päärynäriisiä
- Venäläiset raviolit
- Viisi peruspizza ohjetta
- Voitaikinasta maukkaita nyyttejä
- Yllättävä ja terveellinen alkupala
- Ylösalaisin paistettu omenatorttu
- Öljyssä paistetut vappuleivonnaiset